Composiet - QuartzKwartscomposiet is samengesteld uit harsen en graniet- of kwartsgranulaten. Beide natuurlijke producten worden via een uniek procedé gebonden tot een oersterk materiaal dat de vergelijking met diamant doorstaat.

Composiet is meer dan de duurzaamste natuursteen : krasbestendiger, waterdicht, vlekbestendig, kleur- en maatvast, vorst- en corrosiebestendig en heeft een uitmuntende mechanische sterkte. Het is beschikbaar in alle actuele trendsettende kleuren. Met steeds de meeste kleuren in stock spelen we flexibel in op elke vraag met aanvaardbare levertijden. Een sterk wereldwijd netwerk van verdelers verzekert ons een maximale technische ondersteuning. Composiet heeft een aantal troeven waardoor het product momenteel enorm in opmars is in de keukenwereld. De krasvastheid en vloeistofdichtheid maken dat deze steen uitermate geschikt is als keukenwerkblad. Bovendien speelt het kleurengamma perfect in op de tendens van egale kleuren in keukenwerkbladen, zoals egaal wit, zwart, bruin, beige,… en regelmatig komen nieuwe kleuren uit.

Steeds meer wordt kwartscomposiet ook gebruikt in verschillende badkamertoepassingen. Niet alleen voor badkamermeubels, maar ook voor badbekleding, wandbekleding voor douches en badkamervloeren. Hier wordt dikwijls ook anticato-afwerking gebruikt. Deze afwerking scoort immers het hoogst op gebied van slipvastheid Ook als tafelblad wint kwartscomposiet aan populariteit. Niet meer alleen in de keukenomgeving waar dezelfde steen als het werkblad dikwijls als tafelblad gebruikt werd maar ook in andere omgevingen zoals vergaderruimtes, eetkamertafels, salontafeltjes,… wordt het product gebruikt. Er zitten nogal wat warme bruintinten in het gamma die perfect met hout te combineren zijn of egaal wit en zwart dat met inox of aluminium gecombineerd wordt. De mogelijkheden zijn enorm. Naast alle bovenstaande toepassingen wordt het ook nog gebruikt in allerlei andere toepassingen in de interieurafwerking. Van vloeren, trappen tot schouwbekledingen. De hardheid maakt dat het product goed scoort op gebied van slijtvastheid. Er is ook een variant op de Belgische blauwe steen, dat veel harder is en krasvaster dan de echte blauwe steen en wordt daarom veel gebruikt als vloer, trap of schouwbekleding.

Net als diamant, de meest duurzame der natuursteensoorten, heeft kwartscomposiet uitmuntende eigenschappen. De kwartscomposiet laat zich in iedere interieuromgeving en onder nagenoeg om het even welke situatie probleemloos toepassen. Sinds het ontstaan ervan is het aan een steile opmars bezig. De platen zijn verkrijgbaar in drie diktes: 12mm, 20mm en 30mm en in drie afwerkingen: Poli, verzoet en in Anticato afwerking, deze laatste niet op alle soorten. De standaard maat van de platen is meestal 300 x 140cm, bij sommige zijn er ook Jumboplaten beschikbaar van 327 cm. Een link bovenaan de tekst verwijst naar onze leveranciers waarin u diverse kleuren kunt onderscheiden bij producten. Belangrijk is de rubriek onderhoudvoorschriften op te volgen, die u ook kunt lezen via de website van de verdelers.