Ons Bedrijf

Korte geschiedenis BVBA Van den Braembussche


• 1930: Jozef Van Den Braembussche, uitbater van cafe "De Voerman" start een handel in bouwmaterialen en kolen aan het Schipdonkkanaal.(nog steeds onze bedrijfslocatie)

• Tot 1937: Leveringen gebeurden meest via binnenschepen en de vrachten werden manueel gelost zoals u zien kunt op de foto's. Gestage groei met uitbreiding van nieuwe magazijnen en plaatsen van hijskranen. Na WOII werden ook afgedankte legervoertuigen aangekocht
dat de eerste camions waren.

• 1950: overname door de 4 zonen van de stichter. verdere uitbouw ieder op zijn eigen locatie ook door de kinderen van Arthur en Albert en dit binnen een straal van 1 km maar met respect voor het familiale karakter in de jaren 60 - 70.

• 1963: één zoon, Arthur, blijft op het moederbedrijf en legt zich toe op muur- en vloerbekleding, dakbekleding en richt de steenhouwerij op in 1963 door aanschaf van de huidige gronden waarop de steenhouwerij nu gevestigd is waarvan 4 steenhouwers uit de Brugse steenkapperschool begonnen.
Tot 1974 wordt er natuursteen uit eigen groeve (Comblain-au-Pont) gebruikt, na 1974 wordt het bedrijf erkend verdeler van de natuursteen uit de grootste Belgische groeve Carrières du Hainaut uit Soignies. Tot 1979 verdere ontwikkeling van de steenhouwerij.

• 1979: oprichting bvba met Arthur en Eric Lamote en in 1981 huidige zaakvoerder Jan Van den Braembussche.
Doorgedreven specialisatie in verwerking en behandeling van enkel natuursteen en dan vooral van blauwsteen.
Grootste verdeler van Belgische blauwsteen in Meetjesland. In 1989 trad Arthur op 79-jarige leeftijd uit de firma.

• 1995: aanpassen van het machinepark en de verwerkingsmethodes aan de moderne technologie bij vernieuwbouw huidige magazijnen. Uitbreiding familievennoten met Jerome en Bernard Lamote.

• 2005: ontstaan van huidige website

• 2008: Bijkomende vennoot met Matthew Van den Braembussche die de plaatsingsdienst specialiseert. Aanschaf 1e CNC machine.

• 2009: In 2009 trad Eric met haar echtgenote Hélène Van den Braembussche dat medezaakvoerder was uit het bedrijf bij behalen pensioengerechtigde leeftijd.

• 2012: Het bedrijf wordt momenteel geleid door Jan Van den Braembussche bijgestaan door zijn echtgenote Marina en samen met zijn 2 neven Jerome en Bernard Lamote die instaan voor de verwerking van de natuursteen, alsook zijn zoon Matthew die de opmeting, levering en plaatsing voor zijn rekening neemt, vriendin Liselot die sinds begin 2012 de nieuwe toonzaal bemant en met nog 1 goedgeschoold personeelslid.

2013: Aankoop 2de CNC-machine waardoor we tegenwoordig werken met 5 zaagmachines en 1 freesmachine.

2014: is de BVBA Van den Braembussche – Goossens omgevormd naar Steenhouwerij Van den Braembussche BVBA, met de huidige aandeelhouders die in het bedrijf werkzaam zijn.

Dit is in het kort een overzicht van de geschiedenis van ons bedrijf.
Wij danken u hartelijk voor uw belangstelling en nodigen u graag uit rustig een kijkje te komen nemen op onze website, waar u kennis kan maken met onze producten, hun afwerking, hun toepassing maar vooral met hun stijlvolle uitstraling.

Wij geven u graag ook meer informatie in onze toonzaal. Jullie zijn van harte welkom.

Veel surfplezier!